Články

Procesory AMD Ryzen 6000: Vše, co potřebujete vědět

Procesory AMD Ryzen 6000: Vše, co potřebujete vědět

14. 6. 2022 Rubrika Články

Společnost AMD si novou řadou mobilních čipů hodlá upevnit pozici na poli herních i pracovních notebooků. Jejich procesory AMD Ryzen 6000 přináší velké technologické změny, nárůst výkonu a zvýšení úspory energie. Co všechno nové Ryzeny přinášejí vám představí tento článek.

Výhody a nevýhody úložiště M.2 SSD

Výhody a nevýhody úložiště M.2 SSD

6. 6. 2022 Rubrika Články

Přestává vás bavit zdlouhavé čekání na spuštění počítače či aplikací? Váš pevný disk se co chvíli přehřívá, vydává rušivé zvuky a celkově snižuje výkon počítače? Neváhejte a vyměňte ho za SSD.

Výhody SSD disků

Výhody SSD disků

11. 5. 2022 Rubrika Články Komentáře 1

Konec rotujících částí pevných disků nadešel. Na trh již před několika lety vstoupily SSD disky a nahradily tak staré HDD. Již žádné pohyblivé plotny, ale data pečlivě uložená na flash paměť. Uchovávání dat na SSD disku je v současnosti nejlepší volba. Je na čase se se zastaralými HDD disky jednou provždy rozloučit!

Philips 27E1N8900

Philips 27E1N8900

11. 5. 2022 Rubrika Články

OLED displeje jsou tu s námi už řadu let. V televizorech a mobilních telefonech se s nimi setkáváme takřka na denní bázi. Dlouhou dobu jsme ale čekali na jejich rozšíření v počítačovém průmyslu. Změní se konečně doba a budeme moci OLED využívat i pro hraní her a práci?

Jaké jsou rozdíly v standardech USB?

Jaké jsou rozdíly v standardech USB?

16. 4. 2022 Rubrika Články

Dělá vám potíže vyznat se ve standardech USB a jejich specifikacích? Jaké jsou rozdíly například mezi první a druhou generací USB 3.1? A jaké jsou rozdíly mezi USB 3.1 a USB 3.2? A co všechno je třeba před nákupem zařízení s takovou technologií zvážit? Přečtěte si pozorně následující článek a dozvíte se užitečné informace, díky kterým pochopíte vše, co o standardech USB potřebujete vědět.